Toegangs controle

Wij verstaan onder bouwkundige beveiligen: het aanpassen van (mogelijke) ingangen van een pand opdat een indringer veel moeilijker toegang kan krijgen tot dat pand. In de meeste gevallen zal dit betekenen dat deuren en ramen worden voorzien van degelijk hang- en sluitwerk. Bij de wat specialere gevallen kan dit betekenen dat er op maat gemaakte traliewerken of andere constructies nodig zijn.

Wat de (ongewenste) toegang tot uw pand ook mag zijn, wij bedenken en maken een geschikte oplossing die ervoor zorgt dat indringers niet binnen kunnen! Onder hang- sluitwerk verstaan we alle hulpmiddelen om deuren en ramen te kunnen openen en sluiten. Een scharnier, een oplegslotje, een hefboompje voor kantelramen, een klink, het valt allemaal onder hang- sluitwerk. Wat is er allemaal nodig voor een goed af te sluiten deur? Om te beginnen is het noodzakelijk dat de deur aan degelijke scharnieren opgehangen is.

Deze scharnieren kunnen zelf dievenklauwen bevatten of wij kunnen losse klauwen monteren. Dievenklauwen zijn stalen pennen die, wanneer de deur gesloten is, ervoor zorgen dat de scharnierkant van de deur geborgd is. Demontage van de scharnieren (scharnierpennen eruit) kan dan niet meer leiden tot de mogelijkheid de deur te openen. Verder moet de deur een degelijk slot bezitten waarin een cilinder past die met gecertificeerde sleutels werkt.

Vervolgens moeten we ervoor zorgen dat een eventuele inbreker de deur niet door het hout van het kozijn heen kan trekken. We monteren hiertoe in het kozijn een sluitkom met een sluitplaat. Als laatste moet het slot met de daarin geplaatste cilinder beschermd worden tegen vernieling.

Hier zorgt het veiligheidsbeslag voor. Dit beslag zorgt ook voor een nette afwerking. Zoals u ziet, een goed slot bevat een behoorlijk aantal onderdelen. Voor iedere monteur is de opbouw van een normaal slot gelijk. De kwaliteit van hang- sluitwerk zit hem in de gebruikte materialen.